Este anotimpul să fie prudent! Dacă istoricul este vreun indiciu, acest sezon de vacanță va prezenta cel puțin o încălcare a datelor cu amănuntul. Creșterea cumpărăturilor online și un volum mare de tranzacții atrag cyber criminali care se află în rânduială pentru informații sensibile ale utilizatorilor. Și nu sunt doar hacking persoane. Întreprinderile sunt, de asemenea, vulnerabile și, la fel ca consumatorii, trebuie să țină un ochi vigilent asupra datelor lor.
Iată șapte modalități de a vă consolida securitatea cibernetică pentru cumpărăturile de sărbători online:
1. Verificați rutina extrasele de credit și de debit, verificând toată activitatea.
2. Protejați numerele cardului de credit și debit de „ochii rătăcitori”.
O modalitate de a face acest lucru este printr-un furnizor de plăți terț care protejează sursa de finanțare primară. Printre furnizorii obișnuiți se numără Venmo, Google Wallet, Paypal și Amazon Payments. În cazul în care aceste servicii sunt compromise, numai tranzacția va fi afectată. Cardurile de credit și debit sau informațiile despre cont rămân protejate.
Setați mai degrabă plăți „push”, decât „pull”. Atunci când plătiți pentru un serviciu, sursa de finanțare legată va „împinge” o plată către un furnizor, mai degrabă decât ca vânzătorul să „scoată” fonduri din cont. Acest lucru vă oferă un control mai mare atunci când transferați fonduri și vă avertizează cu privire la orice activitate potențial frauduloasă.
3. Fii prudent în căsuța de e-mail.
Fiți conștienți de e-mailurile cu imagini în fișierele atașate, deoarece acestea pot conține malware.
Deschideți atașamente numai de la expeditori cunoscuți și căutați viruși dacă este posibil.
Nu faceți clic pe linkurile necunoscute și nu răspundeți la e-mailurile nesolicitate.
4. Evitați completarea formularelor de e-mail care solicită informații personale.
5. Ferește-te de phishingul SMS, chiar și de la numele de marcă la care crezi că ești abonat – acestea ar putea fi frauduloase. (Conținut aferent: 5 modalități de a evita phishingul prin SMS)
6. Când vă conectați, utilizați site-ul oficial al gazdei, mai degrabă decât legături de e-mail potențial compromise.
Dacă primiți un e-mail de la banca dvs., emitentul cardului de credit sau de la o altă companie cu care aveți de-a face frecvent, verificați dacă informațiile de contact ale acestora sunt legitime.
Verificați orice solicitare de informații personale, contactându-le prin intermediul informațiilor de pe site-ul lor oficial.
Dacă vi se solicită să acționați rapid sau există o urgență, poate fi o înșelătorie. Fraudei se bazează pe reacții de genunchi, creând un sentiment de urgență.
7. Amintiți-vă, dacă pare prea bine pentru a fi adevărat, probabil este.
Nu vrei să-ți lași securitatea la întâmplare? Experții noștri vă pot ajuta. Ajungeți la o consultație gratuită astăzi – și începeți sezonul vacanțelor chiar!
en: https://blog.icorps.com/cybersecurity-tips-for-the-holiday-season