A fost o zi însorită și productivă, cu câteva oferte care așteptau să fie încheiate. Nimic nu l-a pregătit pe CEO pentru ceea ce urma să se întâmple în continuare: o problemă IT care i-ar fi putut pune în pericol întreaga afacere dacă nu am fi intervenit noi.

Încălcările de date au costat companiile în medie 3,6 milioane de dolari la nivel global, iar pentru companiile mai mici, prețul poate duce la faliment firma. Chiar și așa, multe companii nu au politici solide în vigoare și nu desfășoară cursuri de formare pentru a crea o cultură a securității cibernetice în cadrul organizației lor. Prin urmare, apar probleme și apoi chemă experții (noi) să o rezolve. Este treaba noastră și ne place și de aceea împărtășim astăzi două modalități de a vă ajuta: un studiu de caz și sfaturi de specialitate.

Studiu de caz

Legea lui Murphy: orice poate merge prost, va merge prost!

Imaginați-vă acest lucru: unul dintre clienții noștri, clasificându-se între companiile mici și mijlocii, un IMM cu 3-20 de angajați care lucrează cu diferite documente. Unele firme – precum firmele de avocatură sau notarii – se bazează direct pe aceste documente pentru activitățile lor zilnice.

Ceea ce găsim de obicei acolo sunt următoarele:

  • tot felul de computere, majoritatea cu un sistem de operare vechi
  • fiecare computer are un utilizator local cu o parolă foarte ușor de reținut (cine beneficiază de asta ??) care este modificată rar
  • un server local, astfel încât fișierele să poată fi accesate cu ușurință (de către oricine)
  • datele sunt trimise clienților fără nicio siguranță
  • copia de rezervă este un termen necunoscut
  • „departamentul IT” este de obicei un tânăr pasionat de tehnologie, fie că este un coleg, un prieten, un prieten al prietenului

… și lista continuă și continuă. Și apoi încep să apară probleme. Acesta este motivul pentru care am decis să împărtășim sfatul de mai jos.

 

Sfatul expertului: securitatea cibernetică este o investiție.

Știm că antreprenorii gîndesc, în general, în termeni de profit și pierdere, iar lucrurile care generează venituri suficiente pentru a obține profit sunt bune iar celelalte nu. Dar situații precum cele de mai sus ne-au determinat să ne gândim să sfătuim orice antreprenor să se întrebe cel puțin o dată: Ce se întâmplă dacă mâine îmi pierd toate documentele? Voi mai avea o afacere?

Potrivit rapoartelor, încălcările de date au costat companiile în medie 3,6 milioane de dolari la nivel global, iar pentru companiile mai mici poate fi fatal. Deci, ce poți face, pentru a nu deveni unul dintre studiile noastre de caz? Experții noștri în managementul TPC au două sfaturi pentru dvs.:

Sfat1 # Implementați câteva cursuri de instruire privind conștientizarea amenințărilor cibernetice:

Fiecare membru al personalului dvs. trebuie să fie informat corect și conștient de cele mai recente amenințări, indiferent de rolul lor.

Sfat2 # Îmbunătățiți securitatea afacerii dvs. pe termen lung, prin software specializat:

Alegeți să optimizați securitatea IT și infrastructura pentru afacerea dvs., deoarece infrastructura de securitate este un concept cheie care necesită atenție de primă clasă. Vă putem ajuta să vă securizați infrastructura, fie că rulează în cloud, local sau într-o facilitate de colocație.

Cu Sophos Security și TPC Management obțineți securitate completă, astfel încât afacerea dvs. să poată rula fără probleme, fără niciun fel de dezastre cibernetice.

Luați-vă afacerea în serios, luând IT-ul în serios. Înțelegând că securitatea IT este o investiție în viitorul tău și niciodată un cost.

Urmăriți-ne pentru mai multe soluții de securitate cibernetică, integrare și optimizare pe Facebook și LinkedIn.

 

Cuvinte cheie: securitate cibernetică, companie, IT, expert, dispozitiv, software