Cloud Storage vs. Centre de date interioare

Companiile mari se ocupă de o cantitate mare de date. Datele sunt poate cel mai important aspect al succesului unei companii, deoarece acestea sunt direct legate de bani. Informații importante despre finanțe, datele clienților și proiectele viitoare sunt extrem de vitale și trebuie să aveți grijă cu privire la locul în care sunt stocate toate acestea. În cazul în care oricare dintre aceste date este pierdută sau furată, aceasta ar putea costa o companie majoră de mii de dolari sau chiar milioane de dolari. Prin urmare, considerăm că protejarea datelor dvs. este aceeași cu păstrarea banilor afacerii dvs. Din acest motiv, multe companii optează acum pentru a-și stoca informațiile pe cloud în centrul de date convențional intern și ne solicită să le ajutăm să facă trecerea. Alegerea serviciilor noastre vă poate preveni multă durere de cap în viitor.

Care este diferența?

Deși în majoritatea birourilor, termenii „cloud” și „centru de date” sunt aproape interschimbabili, există o diferență cheie între ei. Sigur, ambele opțiuni se referă la stocarea datelor. Cu toate acestea, stocarea în cloud se referă la utilizarea unui serviciu terț, în afara site-ului, pentru a salva informații pe Internet, în timp ce centrele de date sunt servere interne care salvează aceste informații în rețeaua companiei. Aceasta înseamnă că primul implică actualizări și întreținere efectuate de un furnizor extern de servicii, în timp ce cel de-al doilea necesită întreținerea de către departamentul IT din cadrul companiei.

În efortul dezvăluirii complete, ar trebui să vă spunem că serviciile cloud implică centre de date. Aceste servere sunt folosite pentru a găzdui serviciile și resursele de care are nevoie orice companie dată (sau un utilizator individual). Factorii decisivi majori pentru trecerea de la vechile lor centre de date sunt costul și securitatea. Ar trebui să înțelegeți ce înseamnă pentru dvs. ambele probleme înainte de a ne cere să îmbunătățim stocarea dvs. pentru îmbunătățirea companiei dvs.

Cost

Dispunerea de servere interne ar putea suna frumos, deoarece toate informațiile și resursele necesare sunt la îndemână. Cu toate acestea, costurile de întreținere a acestor sisteme se pot adăuga rapid. Pentru unul singur, achiziționarea de echipamente scumpe și computere de top pentru a vă asigura că toate datele sunt accesibile atunci când este nevoie, în timp util, înseamnă că veți cheltui mult. Acesta nu este însă un cost unic. Astfel de centre de date necesită, de asemenea, profesioniști angajați care să le întrețină continuu, să upgradeze hardware-ul și să rezolve eventualele erori. Aceasta înseamnă că trebuie să plătiți mai multe salarii și să păstrați mai mulți angajați fericiți. Înlocuirea acestui sistem înseamnă o cifră de afaceri directă a economiilor din cheltuielile companiei.

Companiile SMB pot cheltui zeci de mii de euro pentru centrele de date, mai ales pentru configurații minime, pentru a-și opera centrele de date. Multe companii importante cheltuiesc între zece și 25 de milioane de euro în același scop. Costul de configurare este calculat, de asemenea, înainte de a adăuga taxele de întreținere și server, precum și cheltuielile cu hardware-ul. Pe de altă parte, servicii precum Azure, AWS și IBM Cloud oferă planuri de abonare disponibile la diferite niveluri în funcție de necesități. Aceasta înseamnă că nu aveți nevoie de capital major pentru ca sistemul dvs. de stocare a datelor să funcționeze. Ce companie nu ar dori să economisească mii sau milioane de dolari? Suntem siguri că da.

Securitate

Am menționat mai sus că datele sunt egale cu banii din lumea de azi. Datele furate sunt de cea mai mare severitate și pot duce o companie majoră să devină un stoc de râs. Sigur, există unele riscuri implicate atunci când datele unei companii sunt stocate pe un alt site. Rularea unui centru de date intern înseamnă că toate măsurile de securitate necesare sunt efectuate de echipa companiei dvs. și sunt în permanență actualizate. Cu stocarea în afara amplasamentului, există riscul de a vă asigura că toate locațiile implicate în procedură trebuie să aibă cele mai bune măsuri de securitate posibile pentru protejarea datelor importante.

Această preocupare este pasabilă atunci când privim jucătorii importanți din lumea stocării de date. Partenerii noștri, Azure, AWS și IBM Cloud asigură o securitate optimă care oferă o garanție. Deși poate părea plăcut să ai propriul personal IT al companiei care lucrează la protejarea informațiilor, nu există nicio garanție pentru calitatea abilităților lor în acest sens. Pe de altă parte, partenerii noștri sunt jucători importanți în lumea stocării de date și au cei mai buni angajați posibili în angajații lor, asigurându-se că totul este constant actualizat și întreținut, astfel încât datele dvs. să nu fie niciodată pierdute sau furate.

Aveți nevoie să vă schimbați sistemul?

Pentru a lua această decizie, trebuie să știți că centrele de date au o listă de limitări. Pentru unul, capacitatea lor de stocare este limitată. Modernizarea acestuia poate costa foarte mulți bani și, de asemenea, poate face ca compania dvs. să experimenteze o înghețare temporară a lucrărilor pe măsură ce upgrade-ul este implementat. Sistemele alternative oferite de Azure, AWS și IBM Cloud pot fi complet adaptabile nevoilor companiei dvs. Și cel mai important, de asemenea, sunt flexibile, puteți obține doar ceea ce aveți nevoie pentru timpul necesar. Majoritatea planurilor de abonamente potențiale vin cu opțiunea de a avea o stocare și o lățime de bandă nelimitate. Aceasta înseamnă că nu va trebui să cumpărați hardware de stocare nou din nou.

Contactează-ne azi

Dacă vă gândiți să faceți comutatorul, așa cum ar trebui să fiți foarte bine, atunci nu întârziați decizia. Contactați-ne astăzi pentru mai multe informații despre cum vă putem ajuta să îmbunătățiți fluxul de date al companiei dvs. și să reduceți cheltuielile generale. Majoritatea companiilor majore își delegă acum centrele de date către profesioniștii din afara site-ului la unul dintre jucătorii importanți, dintre care suntem parteneri. Să ne analizăm sistemul și cerințele actuale și să vă oferim soluțiile la toate problemele dvs. de date. Puteți economisi bani și economisi spațiu în biroul dvs. Această decizie ar trebui să fie fără probleme.