Pentru majoritatea americanilor, dispozitivele mobile au devenit o față omniprezentă a productivității zilnice. Nu este de mirare atunci că încrederea noastră este de așteptat doar în anii următori. Proiecțiile actuale estimează 11,6 miliarde de dispozitive mobile până în 2020, cu o creștere de 60% din 2015. Și, în timp ce această conectivitate extinsă va îmbunătăți comunicarea, iar schimbul eficient de informații, apariția recentă a exploatării „Krack” este un memento necesar pentru conectarea wifi. dispozitivele sunt departe de a fi de nepătruns.

În primul trimestru al anului 2017, Mcafee a raportat 1,5 milioane de noi incidente de malware mobil, aproximativ o zecime din totalul de cazuri de malware. Dispozitivele mobile, în special smartphone-urile, sunt deosebit de vulnerabile la aceste atacuri. Deși există numeroși vectori pentru infecție, hak-urile încep adesea cu spyware-urile încorporate în aplicații. Istoric, managementul securității mobile nu a fost o prioritate maximă în proiectarea aplicațiilor și atât Apple cât și Google au lipsit de transparență atunci când elimină aplicațiile problematice din magazinele lor. La fel ca multe forme de malware, acest conținut încorporat poate fi lent să se dezvăluie, folosind vizibilitatea nou-găsită pentru a colecta lent informațiile utilizatorului. Această proliferare devine problematică pentru întreprinderile care folosesc un BYOD informal, aduceți propriul dispozitiv, politica. În aceste medii de lucru, datele companiei private sunt adesea deschise sau transferate pe dispozitive personale care nu sunt echipate cu infrastructura de securitate necesară. Acest lucru pune din greșeală informațiile despre companie și clienți în pericol și are potențialul de a pune în pericol productivitatea pe termen lung.

Aceasta pune întrebarea – mobilitatea trebuie sacrificată?

Din punct de vedere pur pragmatic, majoritatea companiilor nu își pot permite o forță de muncă staționară. Centrul internațional de date prevede că angajații mobili vor crește de la 96,2 milioane, în 2015, la 105,4 milioane, până în 2020. Pentru a ține cont de această inflație, întreprinderile au nevoie de o infrastructură IT care să permită un mediu de lucru securizat, bazat pe cloud. Aici intervine Microsoft Mobility Enterprise + Security. Microsoft EMS combină identitatea și gestionarea dispozitivelor, monitorizând în același timp amenințările pentru utilizatori și date. Rezultatul este o singură conectare, care oferă acces securizat la aplicații cloud și web. Ceea ce rezultă este un sistem de mobilitate automată, gestionată constant, care:

Îmbunătățește securitatea mediilor dvs. prem-ON și abilitate în cloud
Protejează informațiile împotriva accesului neautorizat – atât intern cât și extern
Implementează politicile pentru îmbunătățirea securității datelor
Utilizează analize bazate pe comportament pentru informații de securitate cibernetică proactive
Pentru o prezentare rapidă a Microsoft EMS, consultați următorul videoclip: