Unora le lipsesc vremurile bune. Mie nu. Am fost încă din zilele în care afacerile se făceau pe un șervețel cu oameni care seamănă mai mult cu amicii decât partenerii de afaceri și da, când s-a încheiat afacerea, de obicei era timp pentru o altă rundă. Au fost vremuri bune. Dar astăzi, miza este mai mare. Afacerea pe care o facem este mai mare.

Astăzi știm că riscul nu se referă doar la politicile de proprietate și de accidente. Astăzi am înțeles că riscul este un motor-cheie al succesului. Și, în viitor, tendința este clară: managerul de risc pentru viitor va avea un loc la masă și mă bucur să văd că vine.

Mai mult prestigiu, influență și, da, bani

Managerii de risc din viitor vor avea un rol mai larg în organizațiile lor.

Managerii de risc pentru viitor vor avea un rol mai larg în organizațiile lor. Vor fi angajați cu participarea directă a celor mai buni lideri ai companiei lor, iar acești lideri vor căuta mai multă educație, formare și experiență. Vor căuta cunoștințe de finanțe și de drept. Vor căuta grade avansate. Vor căuta lideri deștepți pregătiți și dornici de acel loc la masă. Iar managerii de risc ai viitorului vor fi compensați în consecință – cu prestigiu, influență și, da, bani.

Când am început această afacere, m-am întâlnit cu un CEO al unei companii și l-am întrebat cine a cumpărat asigurare la compania sa. Nici măcar nu știa. Gestionarea riscurilor a fost destul de mare cumpărarea de asigurare și cumpărarea de asigurare a fost o tranzacție la fel de importantă ca plata chirii și obținerea de materiale de birou. Aveai nevoie de asta, dar dacă conduci o companie, nu voiai să te gândești la asta. Astăzi, suita C se gândește la asta, deoarece se gândesc la risc într-un mod mai mare.

Riscul include astăzi riscul cibernetic, care poate amenința fiecare aspect al unei organizații. Risc de terorism. Riscul politic. Riscul lanțului de aprovizionare. Risc reputațional. Acestea sunt amenințări care pot da jos o companie. Acestea sunt riscuri care stau la baza identității și finanțelor unei companii. Astăzi, managerul de risc este chemat să consilieze conducerea companiei cu privire la aspecte operaționale și financiare strategice.

Pe viitor, rolul acesta se va extinde doar.