Gartner a numit Microsoft Azure lider în infrastructura cloud din 2017 ca spațiu de servicii. În videoclipul de mai jos, VP-ul iCorps al Tehnologiei Jeff Lauria explică beneficiile pentru afaceri ale Azure, precum și potențialele dezavantaje ale întreprinderilor.

Întrucât un număr tot mai mare de companii continuă să migreze în cloud, furnizorii sunt în primele locuri. Microsoft Azure continuă să câștige multă tracțiune în mediile de stocare în cloud și de afaceri. Recent, Microsoft a fost recunoscută de Gartner ca lider în Cloud Infrastructure ca serviciu (IaaS), Cloud Storage Services și platforma de aplicații ca serviciu (PaaS). Nu sunteți convins că serviciile Microsoft Azure Cloud sunt potrivite pentru afacerea dvs.? Iată pro și contra Azure:

PRO – Disponibilitate ridicată

Spre deosebire de alți furnizori, cloud-ul Microsoft Azure oferă disponibilitate ridicată și redundanță în centrele de date la scară globală. Din această cauză, Azure poate oferi un acord de nivel de serviciu sau SLA, de 99,95% (aproximativ 4,38 ore de oprire pe an), lucru pe care majoritatea firmelor nu îl pot realiza.

PRO – Securitatea datelor

Microsoft Azure se concentrează puternic pe securitate, urmând modelul standard de securitate de Detectare, Evaluare, Diagnosticare, Stabilizare și Închidere. Împerecheat cu puternice controale de securitate cibernetică, acest model a permis Azure să obțină mai multe certificări de conformitate, toate stabilind Azure ca lider în securitatea IaaS. Nu numai că platforma este protejată, dar utilizatorul final este acoperit și cu Azure. Acest nivel de protecție multiplu este esențial, deoarece amenințările de securitate continuă să se multiplice zilnic pe tot globul, vizând utilizatorii finali și punând în pericol datele companiei dvs. Azure oferă servicii simple, ușor de utilizat pentru o protecție sporită, cum ar fi autentificarea cu mai mulți factori și cerințele de parolă ale aplicației.

PRO – scalabilitate

Scalabilitatea este coloana vertebrală a oricărui furnizor de cloud bun, iar Azure nu este diferit. De exemplu, luați în considerare următoarele: o firmă execută rapoarte SQL zilnic timp de 28 din 30 de zile ale lunii, folosind o putere minimă de calcul. În ultimele două zile ale lunii, există o creștere a activității raportului, necesitând mai multă putere de calcul. Microsoft Azure simplifică calcularea puterii în sus sau în jos cu nimic mai mult decât clicul unui buton. Cu această structură scalabilă, întreprinderile au flexibilitatea de a plăti doar pentru ceea ce folosesc.

PRO – rentabilitate

Este obligatoriu să țineți cont de bugetele IT atunci când alegeți un furnizor de cloud, motiv pentru care platforma Microsoft Azure este atât de atractivă pentru multe organizații. Tarifele de plată ale companiei Azure permit IMM-urilor să își gestioneze mai bine bugetele IT, achiziționând doar atât cât au nevoie. În plus, mediul cloud permite întreprinderilor să lanseze atât aplicații pentru clienți, cât și aplicații interne în cloud, ceea ce reduce economiile la infrastructura IT, reducând în același timp sarcinile hardware și de întreținere la gestionarea IT internă.

CON – Necesită management

Ca în orice, există câteva potențiale contrare cu Microsoft Azure. Spre deosebire de platformele SaaS în care utilizatorul final consumă informații (de exemplu, Office 365), IaaS (Azure) mută puterea de calcul a afacerii dvs. din centrul de date sau birou în cloud. Ca și în cazul majorității furnizorilor de servicii cloud, Azure trebuie gestionat și întreținut în mod expert, care include corecția și monitorizarea serverului.

CON – Necesită expertiză platformă

Spre deosebire de serverele locale, Azure necesită expertiză pentru a asigura că toate piesele mobile lucrează împreună eficient. O greșeală comună a administratorilor de afaceri care nu sunt pe deplin angajați în cât de bine (sau în mod slab) funcționează serverele lor de cloud este de a supra-furniza servicii cloud. Deși o greșeală obișnuită, puterea de calcul a serverelor premise nu se traduce echivoc în cloud, putând costa întreprinderile mii de dolari pe an.

Beneficiați de soluțiile dvs. cloud: de ce oamenii aleg Office 365 prin intermediul aplicațiilor Google!

Azure Cloud Computing

Deoarece mai multe companii își mută datele în cloud, poate fi dificil să depistați care este cel mai bun furnizor. Fiind o companie de consultanță IT care deservesc întreprinderile mici și mijlocii, iCorps a trebuit să-și desfășoare propria dovadă a conceptului, migrând aplicațiile de afaceri de bază către Azure pentru a asigura eficiența maximă. Cu o migrare perfectă și utilizarea continuă, iCorps nu a privit înapoi, economisind aproape 4.000 de dolari pe lună în licențe, hardware și asistență.