Pe măsură ce mai multe companii adoptă un mediu de lucru bring-your-own-device (BYOD), conștientizarea în jurul securității utilizatorilor finali a continuat să crească. Cum se asigură că angajatorii își asigură datele și rețeaua, accesate din mai multe puncte finale, în siguranță? Și care este cel mai bun mijloc de a-i proteja pe angajați de vectori rău intenționat, precum SPAM și malware? Microsoft Enterprise Mobility Suite + Security (EMS) a fost conceput special pentru a atenua această preocupare. EMS este un sistem de gestionare care monitorizează și securizează dispozitivele mobile în timp ce furnizează o singură conectare pentru aplicații mobile, SaaS și aplicații locale, cum ar fi Exchange și SharePoint. De la soluții de conformitate la niveluri de acces granulare, Intune se asigură că angajații dvs. lucrează în siguranță, oriunde le va lua locul de muncă.

Înțelegerea Intune

Ca o sub-secțiune a Microsoft Enterprise Mobility + Security, Intune este responsabilă de gestionarea dispozitivelor și aplicațiilor mobile. În esență, Intune a fost creat pentru a securiza datele companiei, gestionând activ modul în care datele respective sunt accesate și partajate. Serviciul cloud realizează acest lucru prin:

Restrângerea ce pot face utilizatorii, în aplicație, cu informații despre companie (cum ar fi copierea / lipirea, salvarea și vizualizarea). Dacă un utilizator dorește să salveze informații, aceasta poate fi făcută numai între locații securizate.
Eliminarea datelor companiei din aplicațiile mobile într-un proces numit ștergere „selectivă” sau „corporativă”. Această eliminare nu afectează informațiile personale stocate pe dispozitiv.
Menținerea informațiilor personale separate de conștientizarea IT corporativă.

Intune permite gestionarea datelor angajatorilor la nivelul aplicației, eliminând necesitatea securizării unor dispozitive întregi. Respectând diversitatea platformelor angajaților, Intune funcționează pentru dispozitive iOS, Android, Windows și macOS.

Stabilirea standardelor

Gestionarea mobilă a Intune consolidează cultura conformității în următoarele moduri:

Dispozitivele trebuie să fie înregistrate pentru gestionare: Acest lucru permite IT-ului companiei să măsoare conformitatea dispozitivului, inventarul aplicațiilor și utilizarea acestora.
Stabiliți politicile de protecție a aplicațiilor: Aceste politici prezintă modul în care și în ce grad vor fi gestionate dispozitivele utilizatorilor. Această transparență încurajează un mediu de lucru mai conștient pe cyber și cumpărarea angajaților.
Actualizări de securitate fiabile: prin gestionarea aplicațiilor mobile, aplicațiile sunt configurate și actualizate în mod regulat cu cele mai recente caracteristici de securitate și productivitate.
Prevenirea pierderilor de date: Intune previne în mod activ corupția accidentală sau intenționată a datelor, necesitând criptare pentru stocarea aplicațiilor gestionate.

Dincolo de experiența din aplicație, Intune permite, de asemenea, politici granulare care conturează accesul condiționat. Acest control administrativ bazat pe rol segmentează angajații în funcție de poziția și misiunile lor. Accesul poate fi determinat / ajustat în funcție de: conformitatea dispozitivului, locația, riscul și sensibilitatea aplicației. Securitatea utilizatorului final poate fi consolidată în continuare prin implementarea autentificării cu mai mulți factori (MFA).

Sfat rapid: o mai bună cybersecuritate începe prin înțelegerea tuturor opțiunilor. Iată câteva moduri în care Microsoft EMS ajută companii precum a ta.

Integrarea cu Azure

Intune este accesibil prin portalul Azure (ilustrat mai jos). Aceasta oferă un tablou de bord integrat pentru toate componentele EMS și permite angajatorilor să: găsească utilizatori, să localizeze dispozitive, să stabilească grupuri, să creeze politici de conformitate și configurare și să gestioneze accesul local și condițional. Aceste setări de acces utilizează Azure Advanced Directory (AD) pentru o ușurință de utilizare integrată.

Securizarea angajaților tăi

În epoca mobilă, nu vă puteți permite consecințele dispozitivelor nesecurizate. Strategia ideală de apărare în profunzime este una cu mai multe straturi. Pentru Microsoft Enterprise Mobility + Security, Intune este un strat esențial pe acest drum către o forță de muncă securizată și conformă. Nu uitați, Intune și EMS:

Aplicați politicile pentru îmbunătățirea securității datelor.
Utilizați analize bazate pe comportament pentru informații de securitate cibernetică proactive.
Protejați informațiile împotriva accesului neautorizat, atât intern cât și extern.
Îmbunătățiți securitatea mediilor dvs. bazate pe cloud și pe loc.

De ce să aștepți? Aflați mai multe despre serviciile EMS administrate de TPC astăzi.